Tapahtumat

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

New 4 @ East Coast Jazz Club

13 marraskuun, 2023 klo 19:00 - 21:00

Vuonna 2021 perustettu New 4 sai alkunsa jamisessioista, joihin yhtyeen jäsenet toivat omia sävellyksiään. Alusta alkaen bändin yhteissoitto oli poikkeuksellisen vahvaa ja interaktiivista, ja sai musiikin elämään ja kukoistamaan ainutlaatuisella tavalla. Tämä energia haluttiinkin pian dokumentoida yhtyeen esikoisalbumille ”Direction Zero”, jonka julkaisee Eclipse Music marraskuussa 2023.

New 4 -yhtyeen jäsenet ovat luoneet uraa tahoillaan jo noin vuosikymmenen verran ja ovat tunnettuja useista kotimaisen jazzin kärkiyhtyeistä. Yhtyeen ilmaisun ytimen muodostaa tunnelmaltaan voimakkaiden sävellysten ja rohkean improvisoinnin yhdessä luoma omaperäinen musiikillinen maailma. Musiikissa on koko ajan läsnä yllätyksen mahdollisuus – yhtyeen jäsenet kykenevät rikkomaan kappaleen muodon raja-aidat ja viemään improvisoinnin ainutlaatuisen herkälle ja ilmaisuvoimaiselle tasolle.

Sävellyksellisesti yhtyeen musiikki pyrkii rikkomaan perinteisiä modernin jazzin määrittelyjä ja etsimään improvisaation ja kirjoitetun musiikin rajapintaa yllättävistäkin paikoista. Sävellyksiin ja yhtyesoittoon New 4 ammentaa ennakkoluulottomasti vaikutteita niin tämän päivän modernin jazzmusiikin huipuilta kuin populaari- ja taidemusiikista, kuvataiteesta ja kaupungin jokapäiväisestä arjen äänimaisemasta.

Tomi Nikku – trumpetti

Toomas Keski-Säntti piano

Joonas Tuuri – basso

Jonne Taavitsainen – rummut

Details

Date:
13 marraskuun, 2023
Time:
19:00 - 21:00