Tapahtumat

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Antti Lötjönen Quintet @ East Coast Jazz Club

2 lokakuun, 2023 klo 19:00 - 21:00

Antti Lötjönen Quintet East
Antti Lötjönen kontrabasso
Verneri Pohjola trumpetti, taskutrumpetti
Mikko Innanen baritoni- altto- sopraninosaksofoni
Jussi Kannaste tenorisaksofoni
Joonas Riippa rummut
Quintet Eastin miehistö on väkivahva. Solistista voimaa pursuavan eturivin muodostavat Mikko Innanen, Jussi Kannaste ja Verneri Pohjola. Rummuissa on aina luova ja persoonallinen Joonas Riippa. Pääasiassa leaderinsa musiikkia soittava ALQE seilaa vapailla ja rytmikkäillä vesillä. Tarkkakorvainen löytänee kaikuja myös jazzin perinteestä. We Jazz Records julkaisi yhtyeen toisen levyn tammikuussa 2023.
“Yhtyeeni uusi levy porautuu entistä syvemmälle vapaan, mutta rytmisen musiikin maailmaan. Sävellykset jättävät tilaa loistaville solisteille ja soittajien väliselle kommunikaatiolle. Asioita ei lukita, musiikki saa matkata minne tahtoo. Yhtyeen ilmaisussa ei karteta riskejä. Virheet ja rosot ovat osa musiikkia. Itseasiassa hyvin olennainen osa; epätäydellisyys on kiinnostavaa, se tuo musiikkiin inhimillisyyttä ja lämpöa. Ja sitä tämä aika kaipaa.”
Keväällä 2020 ilmestynyt ALQE:n debyyttialbumi keräsi laajasti kiitosta ja mm. Tampere Jazz Happeningissa 2020 loistanut viisikko todisti, kuinka intensiivinen livebändi se on.
“Antti Lötjönen on Charlie Hadenin tavoin ytimeltään modernisti, joka ei hae koskaan huomiota – ja saa sen joka kerta tunnistettavalla käsityöläisyydellään.”– Harri Uusitorppa, Helsingin sanomat
tuotanto: Vapaat äänet

Details

Date:
2 lokakuun, 2023
Time:
19:00 - 21:00

Venue

Ravintola Kairo
Satamakatu 7
Kotka,
+ Google Map

Organizer

Kotka Jazz ry