- facebookVanhat Konsertit


East Coast Jazz Club

Ipaneman tyttö

Ma. 15.8.2022 klo 19 - 21 Merisydän Cafe

Brasilian rytmit soivat Kotkassa elokuussa Ipaneman tyttö saapuu Sapokkaan Kotka jazz ry:n East Coast Jazz Clubille maanantaina 15.8.

- Toinen kerta toden sanoo! Koronan vuoksi kertaalleen siirretty konsertti pääsee viimein toteutumaan Kotkassa, iloitsee laulaja Tuula Krzywacki. Tuulan, hänen kitaristimiehensä Petri Krzywackin ja huippupianisti Riitta Paakin Ipaneman tyttö -konsertti vie kuulijat kaukokaipuun tunnelmiin ja brasilialaisen musiikin huumaan 1960-luvulle.
- Tuolloin uudentyylisistä, rytmikkäistä bossa nova kappaleista tehtiin suomennoksia, joita hittilistoille saattelivat muiden muassa Laila Kinnunen, Eila Pellinen ja Helena Siltala. Jotkin hitit, kuten Yön väistyessä, levytettiin yhtenä ja samana vuonna, usean laulajan toimesta, Tuula kertoo. Konsertti Sapokan Merisydän Cafessa herättelee henkiin menneiden vuosikymmenten käännösperinteen.
- 1960-luvulla monia brasilialaishittejä suomennettiin. Suomennokset ovat mielestäni jopa onnistuneempia kuin ison maailman englanninkieliset versiot, Tuula pohtii.
Moni upea kappale jäi kuitenkin Suomessa vieraammaksi, kun bossa nova väistyi uusien muotivirtausten myötä.
- Halusin tuoda konserttiin myös hieman tuntemattomampia kappaleita ja laulaa näitä hienoja sävelmiä suomen kielellä. Pyysinkin porvoolaiselta Terttu Rautiaiselta sanoja, sillä tiesin, että hän oli entuudestaan suomentanut Antonio Carlos Jobimin musiikkia. Tilasin Tertulta joitakin uusiakin suomennoksia. Terttu osaa hienosti säilyttää alkuperäisen laulun tarinan, vaikka tuo sen suomen kielelle, itsekin kynäilemään innostunut Tuula kuvailee Koska trio haluaa kunnioittaa alkuperäisiä sävellyksiä, kappaleita kuullaan konsertissa myös portugaliksi.

Rytmikäs musiikki tuo auringon

Elokuussa Kotkaan rantautuva Ipaneman tyttö -konsertti on saavuttanut suosiota eri puolilla suomineidon helmaa, pääkaupunkiseudulta Mikkeliin. - Yleisö on innostunut brasilialaisista rytmeistä ja nostalgiaa henkivistä sävelmistä. Tätä musiikkia kuunnellessa on mahdotonta pysyä naama peruslukemilla tai jalat paikoillaan.
Tuulan mukaan on mahtavaa huomata, kuinka tutut laulut saavat yleisön hyräilemään mukana ja synkinkin ilme kirkastuu.
- Siinä onkin syy, miksi laulan, on se sitten big bandin solistina, jazzklubilla tai perhejuhlissa. Haluan tuoda ihmisille iloa ja elämyksiä. Kun näen nilkkojen pyörivän ja hymyt kasvoilla, siinä on se palkinto, Tuula toteaa.

Konsertin rytminen kivijalka Petri Krzywacki on monipuolinen muusikko, joka tunnetaan etenkin jazzkitaristina. Hän on kuitenkin soittanut pitkään myös brasilialaista musiikkia. Kesäkuussa Petri konsertoi Tuhkolmassa, Eduardo Domiquesin ja Brazilian Aeroplane -yhtyeen kanssa. Krzywackien edellinen konsertti Kotkassa oli tammikuussa 2020, ja myös pianisti ja jazzmusiikin tohtori Riitta Paakki on esiintynyt Kotkassa aiemmin, lokakuussa 2021 oman kvartettinsa kanssa.
- Riitta on huikea muusikko, joka heittäytyy luontevasti mihin vaan, myös brasilialaisen musiikkiin maailmaan. Riitan piano on kuin timantti riipuksessa, kristalli lampussa. Se tuo värejä ja sävyjä ohjelmistoon ja antaa kitaralle tilaa soittaa maukkaita sooloja, Tuula Krzywacki kuvailee.

Vapaa pääsy/ vapaaehtoinen musiikkimaksu -käteinen/ MobilePay


Grammari Ilta

Ti. 27.9.2022 klo 18 - 20 Ravintola Wanha Fiskari

Tervetuloa tiistaina 27.9.2022 klo 18-20 ravintola Wanhaan Fiskariin grammari-iltaan, jossa teemana tällä kertaa klassisen musiikin jazzilliset sovitukset. Pistetään jälleen vinyyli svengaamaan.

Grammari-iltaan on vapaa pääsy.


East Coast Jazz Club

Jules Jazz-band

Ma. 18.7.2022 klo 19 - 21 Palski

Jules Jazz-band on Kouvolalaisista muusikoista koostuva tuore jazz-yhtye, joka soittaa jazz-standardeja eri vuosikymmeniltä omin sovituksin. Yhtyettä luotsaa saksofonisti ja laulaja Juulia Rihu.

Juulia Rihu alttosaksofoni & laulu
Harri Ruotjoki basso
Markus Malin rummut
Harri Suikkanen kitara

Vapaa pääsy/ vapaaehtoinen musiikkimaksu -käteinen/ MobilePay


East Coast Jazz Club

Django Festivaali 2022

Ma. 4.-6.7.2022


East Coast Jazz Club

Kotkan Pojat

Ma. 27.6.2022 klo. 19.00 - 21.00 Palski

Simo Pinomaa, tenorisaksofoni
Jallu Sundelin, rummut
Jussi Hovilainen, kontrabasso
Vesa Tompuri, kitara
laulusolistina Ella Tepponen

Vapaa pääsy/ vapaaehtoinen musiikkimaksu -käteinen/ MobilePay


East Coast Jazz Club

Hilla Quartet

Ma. 20.6.2022 klo. 19.00 - 21.00 Palski

Hilla Quartet on nuorten muusikoiden tuore jazz-kvartetti. Yhtye soittaa tuttuja standardeja mielenkiintoisella ja tyylikkäällä otteella. Hilla on energiaa, intoa, taidetta ja tunnetta!

Aliisa Pihlanne- laulu
Matias Lehti- piano
Topi Porkka- kontrabasso
Konsta Puro- rummut

Vapaa pääsy/ vapaaehtoinen musiikkimaksu -käteinen/ MobilePay


East Coast Jazz Club

Cute 66- trio feat. Juha Björninen

Ma. 13.6.2022 klo. 19.00 - 21.00 Palski

Roots-henkinen Trio, jossa esiintyvät Englantilaisen laulaja Neil Berrymenin lisäksi kaksi Suomen kaikkien aikojen parasta sessio-country-blues- etc. kitaristia: Juha Björninen ja Jarmo Hynninen

Laulu + Akustinen kitara: Neil Berrymen (UK)
Kitara: Jarmo Hynninen
Kitara: Juha Björninen

Vapaa pääsy/ vapaaehtoinen musiikkimaksu -käteinen/ MobilePay


East Coast Jazz Club

Visa Haarala Quintet feat. Egle Grice

Ma. 30.5.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


East Coast Jazz Club

Juhani Reponen 80v. Juhlailta

Ma. 23.5.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Juhani Reponen (saksofoni)
Veikko Hakkarainen (piano)
Häkä Virtanen (basso)
Pertti Borman (rummut)

Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


East Coast Jazz Club

Tuigu feat. Juha Björninen

Ma. 16.5.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Tuigu! Kitaralegenda Juha Björnisen liidaama bändi tulkitsee uutta ja vanhaa Tuigu matskua tunteella ja taidolla.

Juha Björninen - kitara
Ella Tepponen - laulu
Otto Tikkanen- koskettimet
Harri Ruotjoki - basso
Arttu Huopainen - rummut

Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


East Coast Jazz Club

Fuusioilta Ossi Maristo ja Atte Aho

Ma. 9.5.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


East Coast Jazz Club

Susanna Alexandra - Jazzliiton kiertue

Ma. 2.5.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Ylistetty lauluntekijä ja karismaattinen tulkitsija Susanna Aleksandra aloitti yhteistyön pianisti Joonas Haaviston kanssa vuonna 2018. Jaettu näkemys musiikin kerroksisuudesta, vahvasta tunnelatauksesta ja tarinallisuudesta nykyjazzin muodossa synnytti viime keväänä Japanissa julkaistun Souls Of The Night-albumin. Levy julkaistiin keväällä 2021 Suomessa nimellä The Siren ja se on saanut hyviä arvioita kansainvälisissä jazzmedioissa.

Virolaissyntyinen Susanna Aleksandra viimeistelee parhaillaan maisterintutkintoaan Sibelius-Akatemiassa professori Jukkis Uotilan ja tohtori Aija Puurtisen johdolla. Vuonna 2020 hän oli stipendiaattina Yhdysvalloissa USC Thornton School of Musicissa, jossa hänen opettajinaan toimivat mm. jazzlaulajatar Sara Gazarek ja saksofonisti, säveltäjä,sovittaja Bob Mintzer. Susanna Aleksandra on yksi vuoden 2022 Estonian Jazz Awards-palkintoehdokkaista.

Susanna Aleksandra, laulu
Joonas Haavisto, piano
Joonas Tuuri, basso
Ville Pynssi, rummut


Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


East Coast Jazz Club

Anna Inginmaa

Ma. 25.4.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Omintakeinen jazzartisti Anna Inginmaa tekee sielukasta vokaalijazzia. Inginmaa nousi yleisön tietoisuuteen julkaistuaan kriitikoiden ylistämän Huominen on uni -albumin viisi vuotta sitten Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-kokoonpanolla. Vuonna 2020 hän julkaisi loistavan vastaanoton saaneen sooloalbuminsa upean jazzyhtyeensä kanssa. Anna Inginmaan intensiivinen tulkinta ja yhtyeen vahva synergia luovat vastustamattoman yhdistelmän.

Nykyään Inginmaa tuottaa myös omaa nimeään kantavaa jazzclubia Kulttuuritehdas Vernissaan. Keväällä 2022 Anna Inginmaa julkaisee kohtalokkaan & elokuvallisen Film Noir -EP:n yhtyeensä kanssa. Inginmaa on säveltänyt kappaleet yhdessä Arto Ikävalkon, sekä Veikki Virkajärven kanssa.
Näitä uusia sävellyksiä tullaan kuulemaan Kairon konsertissa.

ANNA IGINMAA, laulu
MIKKO KARJALAINEN, trumpetti
ARTO IKÄVALKO, piano
VILLE LUUKKONEN, rummut
JOONAS TUURI, kontrabasso


Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


Grammari Ilta

Ti. 19.4.2022 klo. 18.00 - 20.00 Wanha Fiskari


Tervetuloa tiistaina 19.4.2022 klo 18-20 ravintola Wanhaan Fiskariin grammari-iltaan, jossa soitetaan savikiekoilta ja vinyylilevyiltä jazz-laulajattarien levytyksiä 1930-luvulta tähän päivään. Ilta ei ole pelkkää levyjen kääntelyä, vaan kukin ääneen pääsevä laulajatar esitellään asianmukaisesti ja levyvalintoja taustoitetaan. Ja muutkin pääsevät ääneen kuin Ella, Billie ja Sarah.

Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Yuna Jazz Quartet

Ma. 11.4.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Yuna Jazz Quartet on neljän kotkalaisen nuoren perustama perinteistä jazzia soittava kvartetti. Yhtye perustettiin vuonna 2019 tarkoituksena soittaa ja esitellä jazzin hienouksia yleisölle. Bändi osallistui samana vuonna Nuori Yrittäjyys-kilpailuun, jossa se menestyi ja pääsi soittamaan jazzia jopa tasavallan presidentille. Bändille on sittemmin myönnetty Kotka Jazz ry:n kannustusstibendi. Tulevalla keikalla Yuna Jazz Quartet vie kuulijan suoraan jazzin kulta-aikakaudelle. Keikalla kuullaan jazzin ikivihreitä klassikoita ja tyylilajiin piilotettuja helmiä nuorekkaalla energisellä otteella soitettuna.

VERNERI HAKKARAINEN saksofoni
TOBIAS SCHENK piano
OIVA KUPIAINEN basso
WERNERI SETÄLÄ rummut


East Coast Jazz Club

Peela

Ma. 4.4.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Nuoremman polven jazztaitureista koostuva kuusihenkinen PEELA-yhtye esittää kitaristi- säveltäjä Johannes Granrothin sävellyksiä. Yhtyeen persoonallinen ja notkea groove syntyy jazzista, funkrockista ja neo-soulista. Bändin mukaansatempaava taiturimainen rytminen soitto on herättänyt laajaa suosiota varsinkin nuoremman polven jazzdiggareiden keskuudessa. Peela on perustettu vuonna 2016 ja se julkaisi debyytialbuminsa "Layers" toukokuussa 2018. Odotettu toinen levy "Stepping Stones" ilmestyi syyskuussa 2020.

Johannes Granroth - kitara, laulu, sävellykset
Maja Mannila - koskettimet, laulu
Sami Leponiemi - saksofoni
Oliver Karttunen - basso
Severi Sorjonen - rummut
Mikko Antila - lyömäsoittimet


East Coast Jazz Club

Trio Kosmos feat. Elina Virtanen

Ma. 28.3.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz jäsenet), 5€ (opiskelijat)


East Coast Jazz Club

Riku Uotinen Trio - Levynjulkkarikeikka

Ma. 14.3.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Uusi cd Riku Uotinen - Jazzin aalloilla ilmestynyt. Kotkalaista kitara jazzia. Standardeja sekä myös uutta omaa musiikkia.

Riku Uotinen - kitara
Harri Ruotjoki - basso
Jukka Savolainen - rummut


East Coast Jazz Club

Jussi Hovilainen Quartet

Ma. 7.3.2022 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


JHQ plays original music by Jussi Hovilainen. His compositions are inspired by the great composers of past decades.

JHQ was founded in 2018 by Jussi Hovilainen (Compositions & Double Bass), Severi Hietala (Saxophones), Tiitus Wargelin (Piano & Rhodes) and Riku Sonkkanen (Drums). Every musicians own characteristics shine in JHQ's music. JHQ's first album "Prisoner" was released in April 2021. It can be listened via all streaming services.


East Coast Jazz Club

Minna Lasanen

Ma. 20.12.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Mustan musiikin sielukas tulkki Minna Lasanen on imenyt jazz-vaikutteita syntymästään saakka. Hänen persoonallinen tumma äänensä istahtaa luontevasti jazziin, souliin, bluesiin ja rythm'n bluesiin. Kokenut esiintyjä ja välitön viihdyttäjä tunnetaan myös omista jazz club- ja levyprojekteistaan yhdessä muusikkomiehensä Kepa Kettusen kanssa.

Minna Lasanen - laulu
Juha Björninen - kitara
Kepa Kettunen - rummut
Pekka Korhonen - basso
Wiljami Salminen - kitara


East Coast Jazz Club

Kauneimmat joululaulut

Ma. 13.12.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Yhteistyössä Kotka-Kymin seurakunta

Maarit Alhosaari - laulu
Jallu Sundelin - laulu ja rummut
Riku Uotinen - kitara
Marko Kuusela - basso


East Coast Jazz Club

Frim-Fram Quartet

Ma. 29.11.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Frim-Fram Quartet tarjoaa värikkään kattauksen musiikkia, jossa pääosassa on blues eri muodoissa. Yhtyeen täyteläinen soundi on pari numeroa isompi, kuin mitä voisi kuvitella.

Suomen parhaaksi jazzlaulajaksi tituleerattu Juki Välipakka soittaa myös kitaraa ja rouheaa bluesharppua. Pehmeän savuisesta äreän juurikkaaseen soundiin omaava tenorisaksofonisti Sirpa Suomalainen on myös yhtyeen toinen laulusolisti ja taustalaulaja. Omaleimaisuutta ja kokoa soundille antaa Harri Taittonen Hammond-urkuineen, joka samalla hoitaa myös bassopuolta ja taustalaulua. Rumpali Mikael Seire taitaa afroamerikkalaisen rytmimusiikin koko skaalan, antaen yhtyeen soinnille viimeisen silauksen.

Juki Välipakka - laulu, kitara, huuliharppu
Sirpa Suomalainen - saksofoni, laulu
Harri Taittonen - Hammond B 3
Mikael Seire - rummut

Frim-Fram


East Coast Jazz Club

HarriS Band

Ma. 22.11.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

HarriS Band on kitaristi Harri Suikkasen luotsaama kokoonpano, jonka ohjelmisto koostuu jazz, pop, rythm & blues kappaleista kitara- ja laulupainoitteisin sovituksin.

Harri Suikkanen - kitara
Riikka Pelkonen - laulu
Niina Vainio - laulu
Jori Pesonen - laulu ja kosketinsoittimet
Harri Ruotjoki - basso
Markus Malin - rummut


East Coast Jazz Club

Marjot Siikasaari & Heikki Kauppinen Combo

Ma. 15.11.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Konsertissa kuulaan mm.tunnelmallisia balladeja, jazz-standardeja, Heitor Villa Lobosin Bachianas Brasileiras nro. 5 ja Joaquin Rodrigon Adagio Aranjuez- kitarakonsertosta.

Marjot Siikasaari - laulu
Heikki Kauppinen - klarinetti ja vibrafoni
Otto Tikkanen - piano
Erkki Siikasaari - kontrabasso
Jallu Sundelin - rummut


East Coast Jazz Club

Eki Salmi GP

Ma. 8.11.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Eki Salmi GP on neljän arvostetun pitkän linjan muusikon muodostama superyhtye. Bändi soittaa etupäässä Eki Salmen säveltämää instrumentaalimusiikkia, joka on yhtyeen yhdessä sovittamaa. Sävellysten tyyli koostuu laaja-alaisesti rytmimusiikin eri lajeista, rock-bluesista, Led Zeppelin-henkiseen countryyn,unohtamatta kauniita ja harmonisesti rikkaita melodijoita.

Eki Salmi - kitara
Jari "Heinä" Nieminen - kitara
Pekka Suominen - basso
Leevi Leppänen - rummut


East Coast Jazz Club

Ma. 1.11.2021 klo. 19.00 Ravintola Kairo


East Coast Jazz Club

Duo VISA HAARALA & FABIO de OLIVEIRA

Ma. 25.10.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

kuva: Ilkka Karppanen

Duo Haarala & Oliveira vie kuulijat tunnelmallisten brasilialaisten, choro-baiao- ja frevo-rytmien ja melodioiden sykkeeseen 1950-luvulta aina nykypäivään asti. Visa soittaa flyygelitorven lisäksi brasilialaisessa musiikissa harvemmin kuultuja alttotorvea ja kornettia ja Fabion 7-kielisellä kitaralla soittamat bassolinjat luovat musiikkiin herkullisen soundimaailman

Visa Haarala - flyygelitorvi, alttotorvi, kornetti
Fabio de Oliveira - kitara


East Coast Jazz Club

Linda May Han Oh

Su. 17.10.2021 klo. 16.00 - Ravintola Kairo

kuva: Shervin Lainez

Linda May Han Oh on tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista ja kysytyimmistä basisteista koko maailman jazz-kentällä. Malesiassa syntynyt ja Australiassa varttunut muusikko asuu tällä hetkellä New Yorkissa ja toimii mm. kitaristilegenda Pat Methenyn luottobasistina. Oh on 2010-luvulla saanut lukuisia palkintoja, viimeisimpien joukossa esimerkiksi kansainvälisen Jazz Journalist Association-yhdistyksen nimityksen vuoden parhaaksi basistiksi 2018 ja 2019. Hän on julkaissut omalla nimellään viisi kriitikoiden ylistämää albumia ja säveltää monipuolisesti erilaisille kokoonpanoille mukaanlukien jousikvartetit ja lauluyhtyeet.

East Coast Clubilla Oh vierailee yhdessä pianistipuoliso Fabian Almazanin kanssa. Almazan syntyi ja vietti lapsuutensa Kuubassa, mistä hän perheensä mukana muutti Miamiin. Oh`n tavoin Almazan vakiinnutti paikkansa jazzin aivan ehdottomien huippunimien joukossa 2010-luvulla. Vuonna 2014 Downbeat-lehden kriitikot äänestivät hänet lupaavimmaksi nousevaksi tähdeksi ja 2016 hän sai Terence Blanchardin E- Collective-yhtyeen kanssa Grammy-ehdokkuuden. Almazan soittaa lukuisten studiolevytysten ohella myös monissa Spike Leen elokuvissa.

Linda May Han Oh - kontrabasso
Fabian Almazan - piano


East Coast Jazz Club

Pekka Helin - 70 v. juhlailta

Ma. 11.10.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Pekka Helin - laulu ja basso
Ykä Putkinen - kitara
Topi Kurki - rummut
+ yllätysesiintyjiä


East Coast Jazz Club

Riitta Paakki Quartet

Ma. 4.10.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

Jazzmusiikin tohtori, pianisti Riitta Paakki on alansa ansioituneimpiin lukeutuva muusikko. Noin vuosi sitten julkaistu Riitta Paakki Quartetin järjestyksessään toinen albumi Piste on kerännyt kiitettäviä arvosteluja alan lehdistössä. Riitta Paakin pianismi kumpuaa jazzmusiikin traditiosta. Svengaavaa ja persoonallista ilmaisua leimaa vaivattomuus ja leikkisyys. Paakki on myös tutustunut syvällisesti Blue Note 1960-luvun kultakauteen ja tuon ajan vaikutteita on kuultavissa tämän upean kvartetin muidenkin soittajien ilmaisussa.

Riitta Paakki - piano
Manuel Dunkel - saksofoni
Kaisa Mäensivu - kontrabasso
Joonas Riippa - rummut

Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz ry. jäsenet) 5€ opiskelijat


East Coast Jazz Club

JUKKA ESKOLA Soul Trio feat. TIMO LASSY

Ma. 27.9.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Jukka Eskola kuuluu sukupolvensa avainhenkilöihin kotimaisen jazzin kentällä. Aikanaan Five Corners Quintetin riveistä tutuksi tullut trumpetisti on vuosien varrella johtanut menestyksekkäästi omia yhtyeitään sekä soittanut mm. sellaisissa suomijazzin kärkikokoonpanoissa kuin Ricky-Tick Big Band, Mikko Innanen 10+ ja Teddy's West Coasters. Suuren yleisön tietoisuuteen Eskola on tullut suosittujen Suomi LOVE- ja Tanssii tähtien kanssa tv-ohjelmien orkestereista. Kotimaisen jazzin voimahahmoihin lukeutuva rumpali Teppo Mäkynen on Eskolan pitkäaikainen yhteistyökumppani ja urkuri Mikko Helevä tunnetaan maamme johtavana Hammond spesialistina, jolle sähköurku on jo vuosia ollut pääinstrumentti.

Saksofonisti Timo Lassy kuuluu tämän hetken kansainvälisesti tunnetuimpiin suomalaisiin jazzmuusikoihin. Hän on levyttänyt ja esiintynyt niin sooloartistina kuin omien kokoonpanojensa johtajana vuodesta 2007 alkaen. Hänen soitossaan ovat jo uran alusta lähtien viihdyttäminen, jazz-perinteen kunnioittaminen sekä huippuunsa hiottu tekniikka tiivistyneet nautinnolliseksi kokonaisuudeksi.

Jukka Eskola - trumpetti ja flyygelitorvi
Teppo Mäkynen - rummut
Mikko Helevä - Hammond-urut
Timo Lassy - tenorisaksofoni


East Coast Jazz Club

Joonas Widenius Trio

Ma. 20.9.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Torniolaissyntyisen kitaristi Joonas Wideniuksen johtama trio on maailmanmusiikin ja jazzin unioni, rajoja rikkova arktinen traktori, joka käynnistyy andalusialaisen flamencon tulesta ja sätkähtelee eteenpäin rockin voimalla. Espanjalaisen lyömäsoittajan Karo Sampelan ja basistivirtuoosi Tarmo Anttilan täydentämä kolmikko julistaa kaikki rajat ja rajoitukset turhiksi.

Joonas Widenius - kitara
Tarmo Anttila - basso
Karo Sampela - rummut, udu, pandeiro


East Coast Jazz Club

Reiska Laine Quintet

Ma. 13.9.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo

kuva by Maarit Kytöharju

Rumpali Reiska Laine on yli 50-vuotisen uransa aikana soittanut useissa kokoonpanoissa ympäri maailmaa, mutta varsinaista omaa yhtyettä hänellä ei ennen Reiska Laine Quintettiä ole ollut. Vuonna 2018 perustettuun kvintettiin Laine kokosi suomalaisen jazzin unelmatiimin johon kuuluvat pianisti Seppo Kantonen(kiertueella nyt Alexi Tuomarila), kontrabasisti Ulf Krokfors, sekä saksofonistit Juhani Aaltonen ja Eero Koivistoinen. Yhtyeen kaikki jäsenet on palkittu Suomen arvostetuimmalla jazztunnustuksella, Suomen Jazzliiton Yrjö-palkinnolla.

Tämä suomijazzin "mestarit areenalla" viisikko pureutuu suurella kokemuksella ja näkemyksellä jazzin ytimeen sekä ilmaisussaan, että kappalevalinnoissaan. Yhtyeen ohjelmistoon kuuluu sekä muusikoiden omia sävellyksiä, että parhaita paloja 1960-luvulta, muun muassa John Coltranen kynästä. Konsertti on osa Suomen Jazzliiton kiertueohjelmaa.

Reiska Laine - rummut
Alexi Tuomarila - piano
Ulf Krokfors - kontrabasso
Juhani Aaltonen - tenorisaksofoni
Eero Koivistoinen - tenorisaksofoni

Liput: 12€, 8€ (Kotka Jazz ry. jäsenet) 5€ opiskelijat


East Coast Jazz Club

Panu Savolainen Soiva Trio

Ma. 6.9.2021 klo. 19.00 - 21.00 Ravintola Kairo


Panu Savolaisen Soiva Trio ottaa kaikki sointivärit irti Panu Savolaisen vibrafonin, Harri Kuusijärven harmonikan sekä Eero Sepän kontrabasson persoonallisesti soivasta kombinaatiosta. Savolaisen pelkistetyt ja kauniit sävellykset jättävät tilaa, niin värikylläiselle tulkinnalle, kuin mestarillisten muusikoiden improvisaatioille. Paljon kiitosta saanut Soiva-albumi julkaistiin helmikuussa 2021

Panu Savolainen tunnetaan parhaiten v. 2009 perustetusta Herd-triosta, joka on vieraillut Kotkassa useamman kerran. Pori Jazzin Vuoden Taiteilijaksi 2010 valittu Savolainen on omien yhtyeidensä lisäksi esiintynyt mm. Helsingin kaupunginorkesterin, Sinfonia Lahden, Kymi Sinfoniettan sekä UMO Helsinki Jazz Orkesterin solistina sekä isännöinnyt omia Herd ja Panurama klubejaan. Herd yhtyeen kanssa hän on julkaissut kaksi trioalbumia sekä huippusuositun Jazzbasilli-albumin yhdessä laulajatar Aili Ikosen kanssa.

Panu Savolainen - vibrafoni
Harri Kuusijärvi - harmonikka
Eero Seppä - kontrabasso

Liput: 10€, 8€ (Kotka Jazz ry. jäsenet) 5€ opiskelijat


East Coast Jazz Club

Anna Inginmaa

Ma. 30.8.2021 klo. 19.00 - 21.00 Merisydän Cafe (Sapokka)

Kuva: Jukka Rapo
"Anna Inginmaa on jazzlaulaja, joka nousi yleisön tietoisuuteen kriitikoiden ylistämältä Röyhkä/Inginmaa/Hypnomen-albumilta. Inginmaa tekee suomenkielistä vokaalijazzia, jossa yhdistyy herkkyys, raaka tulkinta ja sielukkuus. Illan aikana kuullaan Inginmaan jazzohjelmistoa, hänen luottopianistinsa Arto Ikävalkon kanssa."

Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Mathias Sandberg Trio

Ma. 23.8.2021 klo. 19.00 - 21.00 Merisydän Cafe (Sapokka)

Kuva: Ulla Nikula
Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg, jota amerikkalaisessa musiikkilehdessä Jazziz Magazine on kutsuttu "yhdeksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista", kuuluu maamme aktiivisimpiin jazzmuusikoihin. Hän on opiskellut New Yorkin Manhattan School of Musicissa ja Bostonin Berklee College of Musicissa, ja työskennellyt mm. Georg Riedelin, Pierre Swärdin, Peter Asplundin, Nick Mancinin, Jukka Eskolan, Teppo Mäkysen ja Manuel Dunkelin kanssa. Sandberg tekee vuosittain satakunta jazzkonserttia ja on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa.

The Doctor

Sandbergin pitkään odotetulla levyllä The Doctor kuullaan hänen omalaatuista "hard swingin', groovy & soulful jazz"-sekoitusta vahvoilla melodioilla, rytmisesti leikkisää improvisaatiota ja lähes telepaattista yhteissoittoa. Levy on saanut ylistäviä arvosteluja molemmilla puolilla

Atlanttia ja sitä on soitettu ahkerasti jazzradiokanavilla Euroopassa, Yhdysvalloissa, Etelä- Amerikassa, Aasiassa ja Australiassa.

""This is an excellent album... swings from start to finish" (Jazz Journal, UK) "Superb debut album... such a fresh take on the genre...

his tone is gorgeous throughout... as tight as it gets." (Rochester City News, USA) "Maailmanluokkainen on se sana, joka levystä The Doctor nousee väistämättä mieleen... yksi Suomen parhaiten varjelluista salaisuuksista. Todellakin!" (Karjalainen) "The perfect musical medication for any occasion" (All About Jazz, USA)

www.sandbergmusic.com

Mathias Sandberg, kitara
Zacharias Holmkvist, basso
Stefan Brokvist, rummut


Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Pro Ella - Kauppisen vene kuntoo!!!

Jallu Sundelin Ystävineen

Ma. 16.8.2021 klo. 19.00 - 21.00 Merisydän Cafe (Sapokka)

Hyväntekeväisyyskeikka East Coast Jazz Clubilla Merisydän Cafe'ssa

Menossa mukana: Marjot Siikasaari (laulu), Jarkko Puro (laulu/huilu), Visa Haarala (trumpetti), Aapo Tenhola (alttosaksofoni), Mika Huusari (harmonikka), Wiljami Salminen (kitara), Jonas Mäki (basso), Erkki Siikasaari (basso), Arto Selki (basso), Jallu Sundelin (laulu/rummut) sekä kapteeni Heikki Kauppinen klarinetteineen.


East Coast Jazz Club

David Chevallier trio & Tomi Nikku "Curiosity"

Vapaat Äänet kiertue

Ke. 11.8.2021 klo. 18.00 - 20.00 Vellamo

I was 12 years old in 1981 when a visiting guitarist lent me the 33-rpm box set "Guitar Music from ECM", introducing me to the music of Ralph Towner, John Abercrombie, Pat Metheny, Egberto Gismonti, Terje Rypdal, Bill Connors and Mick Goodrick. This set changed my life, as it shaped my musical tastes for a long time, and my guitar practice, then under construction. A few years later, François Jeanneau, director of the ONJ 86, commissioned a work from my father. I accompanied him to its premiere and then met the guest soloist: trumpet player Kenny Wheeler, also a pillar of the ECM label. A new shock, and a new reference, which I have never denied since.

Much later, I had the chance to take part in various projects with the wonderful pianist John Taylor, Kenny's companion on the road, and I had the distinct feeling that I was moving in familiar territory, almost as if I were returning home. Since then I have had many musical adventures, often mixing jazz with other music, such as baroque, pop, contemporary and even electro. With Curiosity, I want to rediscover the feeling of being at John's side, that return to the roots that each of us can aspire to at some point in our lives. I have chosen to make this journey alongside my faithful followers Sébastien Boisseau and Christophe Lavergne, with whom I have been forming a trio since 2013.

I also wanted to change the sound of the group by adding a wind instrument, and I chose the Finnish trumpeter Tomi Nikku because he carries within him an exact synthesis of what I was looking for, combining lyricism and great freedom in the practice of improvisation.
- David Chevallier

David Chevallier trio & Tomi Nikku Curiosity
David Chevallier acoustic 6 & 12 string guitars, banjo
Sébastien Boisseau double bass
Christophe Lavergne drums
Tomi Nikku trumpet


Curiosity
https://www.lesonart.net/trio?lang=en


Liput: 10€, 8€ (Kotka Jazz ry. jäsenet) 5€ opiskelijat


East Coast Jazz Club

George Methuen Quartet

Ma. 26.7.2021 klo. 19.00 - 21.00 Palski (Palotorninvuori)

Jazzmusiikin helmiä kautta aikain nuorekkaalla mutta perinteikkäällä otteella.

George Methuen- trumpetti ja laulu
Justus Arpula - kitara
Riku Kovalainen - basso
Konsta Puro - rummut


East Coast Jazz Club

Karla Lamminheimo Jazz Quartet

Ma. 2.8.2021 klo. 19.00 - 21.00 Palski (Palotorninvuori)

Karla Lamminheimo Jazz Quartet viihdyttää jazz klassikoilla, sulavilla sooloilla sekä tuoreen tuulahduksen modernilla Jazzilla! Neljästä ammattimuusikosta koostuva yhtye taitaa jazzin lajit eri vuosikymmeniltä ja tempaa kuulijat mukaan jazzin kiehtovaan maailmaan. Tervetuloa nauttimaan!

The Voice of Finlandistakin tuttu Karla Lamminheimo on vahva tulkitsija ja monipuolinen musiikin ammattilainen. Karlalla on monen vuoden keikkakokemus ja koulutus musiikin saralta. Nuoren naisen ääni taipuu genreen kuin genreen ja vangitsee kuulijat hunajaisella soundillaan.

Karla debytoi artistina keväällä 2021 ensimmäisellä singlellään "you dont love me anymore" artistinimellä karla.linnea.

Indie ja pop-vaikutteinen single maalaa utuisia maisemia kuulijalle ja kappaleen monitasoisuus pakottaa kuulijat kuuntelemaan kappaleen moneen kertaan.

Karla Lamminheimo- laulu
Tuomas Orasmaa- piano
Jussi Hovilainen - basso
Konsta Puro - rummut


Karla Lamminheimo - Facebook

Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Stella's Sunday

Ma. 9.8.2021 klo. 19.00 - 21.00 Merisydän Cafe (Sapokka)

Tarjolla jazzia ja poppia ja bossa novaa Stella's Sundayn tapaan.

Stella Löflund- laulu
Wiljami Salminen - kitara
Harri Ruotjoki - basso
Hate Heininen - rummut


Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Jam Session: Justus Arpula Quartet

Ma. 5.7.2021 klo. 19.00 - 21.00 Palski (Palotorninvuori)


Justus Arpula- kitara
Miika Aukio - piano
Konsta Puro - rummut
Topi Porkka - basso
Ohjelmaisäntänä saksofonisti Pekka Rekula


Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Chez Django

Ma. 12.7.2021 klo. 19.00 - 21.00 Palski (Palotorninvuori)

Ranskalaista mustalaisjazzia jami-hengessä

Mika Huusari- harmonikka
Lauri Yrjölä - kitara
Wiljami Salminen - kitara
Harri Ruotjoki- basso


Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Tri Tolvanen Organ Trio

Ma. 19.7.2021 klo. 19.00 - 21.00 Palski (Palotorninvuori)

Groovaavaa urku-jazzia, kovalla meiningillä!

Ville Tolvanen - organ
Heikki Hänninen - kitara
Matias Partanen - rummut


Vapaa pääsy


East Coast Jazz Club

Jallu Sundelin Ystävineen Jazz på Svenska

Ma. 16.11.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Orkesteri koostuu Kotkalaisista muusikoista ja soittaa mm. Vokstrotti-musiikkia, mutta myös muunlaista tarvittaessa.

Soitto ja laulubiiseinä mm:
Emigrants visa, Dear old Stockholm, Flickorna i Småland, ja monta muuta tuttua sävelmää.

Mika Huusari, Harmonikka
Jarkko Puro, Huilu & Laulu
Jonas Mäki, Basso
Jallu Sundelin, Rummut & Laulu

Vapaa pääsy
Tervetuloa!


East Coast Jazz Club

Mikko Pettinen WHY NOT Jazzliiton kiertueella

Ma. 9.11.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Nelosteatteri (Satamakatu 4, Kotka)

Vuonna 2018 perustettu Mikko Pettinen Why Not -kvartetti lukeutuu tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisiin jazzkokoonpanoihin.Kvartetin musiikissa orgaaninen jazz syleilee sähköisiä elementtejä ja omat mausteensa kokonaisuuteen tuovat maailmanmusiikin eri sävyt ja ympäristöstä kumpuavat vaikutteet.
Yhtyeen tammikuussa 2020 ilmestynyt debyyttialbumi TWO SUITES FOR THE CHANGE on herättänyt innostunutta huomiota ulkomaita myöten. Moniäänisen ja ennakkoluulottoman tupla-albumin kantavina teemoina ovat ilmastonmuutos, luonto ja tekoälyn mukanaan tuomat dystopiat.

Mikko Pettinen: trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, koskettimet, efektit
Joakim Berghäll: baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit
Vesa Ojaniemi: basso, efektit
Tuomas Timonen: rummut, Sensory Percussion


East Coast Jazz Club

Jussi Hovilainen Quartet

Ma. 26.10.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Basisti Jussi Hovilaisen luotsaama kvartetti JHQ soittaa Hovilaisen omia sävellyksiä, jotka ovat saaneet inspiraationsa menneiden vuosikymmenten amerikkalaisilta jazz-musiikin säveltäjiltä. Soittajien omat näkemykset ovat tärkeässä roolissa JHQ:n musiikissa.

Severi Hietala, sax
Tiitus Wargelin, pno
Jussi Hovilainen, bass
Riku Sonkkanen, drs


East Coast Jazz Club

Olli Soikkeli

Ma. 19.10.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Kotkan Kairon lavalle nousee kansainvälistä mainetta niittänyt Olli Soikkeli, joka on nopeasti noussut maailman kysytyimpien gypsy jazz -kitaristien joukkoon. Kuuluisan Django Reinhartin jalanjäljissä kulkeva Soikkeli on tehnyt jazz-diggareihin lähtemättömän vaikutuksen energisillä esiintymisillään ympäri maailmaa. Nyt harvoin Suomessa keikkaileva kitaristi esiintyy Kairossa timanttisella triokokoonpanollaan.

Olli Soikkeli, arguably one of the most sought-after gypsy jazz guitarists of the current scene. After moving to New York in 2014, he has been busy wowing audiences at New York's legendary venues with his virtuosic and energetic performances. In Kotka he performs with his celebrated trio unit.

"A Riveting Finnish Guitarist." - The Wall Street Journal


Jazzin Luonnon Voima

Superposition - Vapaat Äänet Kiertue

To. 24.9.2020 klo. 19.00 - Nelosteatteri (Satamakatu 4)

Adele Sauros, tenorisaksofoni
Linda Fredriksson, altto- ja baritonisaksofoni
Mikael Saastamoinen, kontrabasso
Olavi Louhivuori, rummut

Superposition on säveltäjä-rumpali Olavi Louhivuoren kovassa nosteessa oleva kvartetti. Kahden saksofonin, kontrabasson ja rumpujen muodostama nelikko esittää räjähdysaltista ja luovaa uutta jazzia . Superpositionin musiikin sävyihin mahtuvat luontevasti niin tulinen free jazz kuin hymnimäisen kauniit balladitkin


East Coast Jazz Club

Koivulan Soitannolinen Seura

Ma. 21.9.2020 klo. 19.00 - Ravintola Kairo

Orkesterin juuret ovat Karhulan kauppalan Koivulan kylässä, jonka kansakoulun kellariin nuoret jazzinharrastajat 1970-luvun puolivälistä lähtien kokoontuivat. Huilisti Esko Muinosen, saksofonisti Heikki Frilanderin, rumpali Jorma Mikkelin, basisti Vesa Karhusen ja kitaristi Vesa Tompurin alkuperäinen, tuolloin nimetön kokoonpano soitti muun muassa Chick Coreaa ja bossanovaklassikoita.

Muutaman vuoden ajan tuolloin toiminut kokoonpano palasi yhteen keväällä 2009, jolloin kitaristi Vesa Tompurin basistiveli Markun muistojameihin tarvittiin soittajia. Tilaisuutta varten yhtyeelle oli keksittävä nimi, joksi tuli Koivulan Soitannollinen Seura - noin 35 vuotta bändin perustamisen jälkeen. Tästä lähtien yhtye on soitellut säännöllisesti ja kehittänyt ohjelmistoaan keikoilleen Uudellamaalla ja Kymenlaaksossa. Orkesterin kokoonpano muuttui heti maaliskuun 2009 "comeback-keikan" jälkeen niin, että vuosikymmeniä sitten iisalmelaistuneen Vesa Karhusen tilalle basistiksi tuli Helsingissä asuva Osmo Toiviainen, Heikki Frilanderin opiskelu- ja soittokumppani Jyväskylän opettajaseminaarin ajoilta. Viitisen vuotta bändi harjoitteli ja keikkaili tällä kokoonpanolla, kunnes se päätti täydentää rivistöään pianistilla. Nykyinen pianisti Jari Ravaska tuli mukaan pian tämän päätöksen jälkeen.

Heikki Frilanderin kuolema joulukuussa 2018 asetti yhtyeen eräänlaiseen tienhaaraan: jatkaako ja jos, niin miten. Konsertti Heksan muistotilaisuudessa sinetöi päätöksen jatkaa; uudeksi jäseneksi mukaan liittyi saksofonisti Simo Pinomaa. Samalla säilyi yhtyeen soinnillinen erityispiirre, tenorisaksofonin ja huilun kaksiääninen teemankuljetus, joka osassa ohjelmistoa korvautuu kahden saksofonin yhteissoitannalla Esko Muinosen lisättyä soitinarsenaaliinsa alttosaksofonin.

Yhtyeen ohjelmiston peruslinja muistuttaa hieman 1970-luvulla omaksuttua, mutta on pääosin uutta ja lähtökohtaisesti jokaista esiintymistä varten uudistuvaa. Nykyinen, pääosin Esko Muinosen kokoama ja sovittama ohjelmisto koostuu eri aikakausien, 1960-90 -lukuihin painottuvien jazzstandardien ohella latinalaisamerikkalaisesta musiikista sekä kansanlaulujen jazzsovituksista. Omaa ohjelmistoakin on hieman mukana, ja sen määrän lisääminen on pitkän aikavälin tavoitteena.


East Coast Jazz Club

Mikko Iivanainen - A River Runs Through It- levynjulkaisukonsertti

Ma. 14.9.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Konsertti juhlistaa kitaristi Mikko Iivanaisen uutta sooloalbumia, jolla Iivanainen on heittäytynyt itselleen täysin uuteen projektiin sooloartistina. Mikko Iivanainen on erottunut suomalaisen jazzin kentällä harmonisella syvyydellään sekä soundien monipuolisuudella. Tämä kuuluu myös uusissa sävellyksissä, joita taiteilija esittää sekä akustisella että sähkökitaralla. Iivanainen käyttää myös matalampivireistä baritonikitaraa ja joissakin sähköisissä kappaleissa loopperia. Sooloprojekti on Iivanaisen pitkäaikainen haave. Luottaminen omiin sävellyksiin ja soittoon on vaatinut paljon työtä. "Olen hakenut harjoittelun kautta luottoa myös vähäeleisyyteen".

Mikko Iivanainen on monista kokoonpanoista tuttu monipuolinen kitarataiteilija, joka on vaikuttanut useissa maamme eturivin jazz-yhtyeissä, kuten Free Control, Nordic Trinity sekä Loco Motive. Ajankohtaisia kokoonpanoja ovat myös Johanna ja Mikko Iivanainen Duo sekä kvartetti yhdessä Johanna Iivanaisen, Maria Kalaniemen ja Timo Alakotilan kanssa. Iivanainen julkaisi ensimmäisen soololevynsä "Last Room" vuonna 2014.


Stellas' Sunday

To. 30.4.2020 klo. 19.00 - 21.00

Toista kertaa järjestettävä Bastioni Live striimataan vapputunnelmissa to 30.4 klo 19!

Vappumielen nostatuksesta vastaa Uuden Musiikin Kilpailustakin tuttu Stella Christine yhtyeensä Stella's Sunday:n kanssa! Stella's Sunday soittaa rentoa ja tunnelmallista, mutta myös mukaansa tempaavaa jazz / latin / pop -musiikkia.
Lahjakkaat muusikot ja kiitosta saanut laaja ohjelmisto takaavat onnistuneen tunnelman poikkeusvappunakin!

Stella Löflund - laulu
Wiljami Salminen - kitara
Harri Ruotjoki - basso
Harri Heininen - rummut

Järj. Haminan kaupungin tapahtumatuotanto. Kotka jazz ry mukana yhteistyössä!

Tapahtuma Facebookissa


East Coast Jazz Club

Konsa Goes Jazz - Solar Offbeat

Ma. 9.3.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo


East Coast Jazz Club

Juha Lanu ja Kaakon Rytmipojat

Ma. 2.3.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo


East Coast Jazz Club

Toive jam session II feat. Marjot Siikasaari

Ma. 24.2.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo


East Coast Jazz Club

George Methuen Jazz Quartet

Ma. 17.2.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo
George Methuen - trumpetti, laulu
Justus Arpula - kitara
Riku Kovalainen - basso
Konsta Puro - rummut


East Coast Jazz Club

Sini Ikolampi ja Elmeri, Acoustic Trio

Ma. 10.2.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Saksofoni, kontrabasso ja piano luovat bändin ainutlaatuisen soundin. Vuonna 2000 perustettu yli tuhat keikkaa tehnyt kokoonpano soittaa svengaavasti smooth jazzia, swingiä, rockn ´rollia ja mm. suomiklassikoita omaan uniikkiin tyyliin.


Sinin kotisivut - Elmerimusic


East Coast Jazz Club

Sami Linna Quartet Jazzliiton kiertueella

Ti. 4.2.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Kitaristi Sami Linnan vuodesta 2008 toiminut suomalais-amerikkalainen kvartetti on virkistävä poikkeus nykypäivän projektimuotoisessa jazzyhtyekulttuurissa. Hioutunut, kuunteleva kommunikaatio ja soittamisen ilo ovat yhtyeen tavaramerkkejä. Kvartetin modaaliseen jazzilmaisuun pohjautuvaan tyyliin tuovat sävyjä hypnoottiset riffit, rikkaat harmoniat bluesvivahteet ja hehkuvat balladit.

Kvartetti on myös osa Sami Linnan Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa suorittamaa tohtorintutkintoa, joka tarkastetiin joulukuussa 2019. Työssään Sami Linna tarkasteli modaalisuuden ja tonaalisuuden yhdistymistä jazzilmaisussa 1960-luvulla. Hän keskittyi erityisesti saksofonisti John Coltranen kvartetin ja sen pianistin, McCoy Tynerin ilmaisuun.

SAMI LINNA kitara
JUSSI KANNASTE saksofoni
MIKKO HELEVÄ Hammond-urut
DANA HALL (USA) rummut


East Coast Jazz Club

Petri & Tuula Krzywacki Duo - In The Spirit Of Nancy Wilson

Ma. 20.1.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

East Coast Jazz Clubilla ma 20.1. ravintola Kairossa vierailee Tuula & Petri Krzywacki Duo upean In the Spirit of Nancy Wilson -konserttinsa teemalla.

Amerikkalainen laulajatarlegenda Nancy Wilson (20.2 1937 - 13.12. 2018) on inspiroinut kitaristi Petri Krzywackia ja laulaja Tuula Krzywackia heidän omassa musiikillisessa ilmaisussaan.

"Musiikkipolkuni on kulkenut soulista rhythm & bluesiin ja edelleen jazziin. Nancy Wilsonin musiikissa jazzin juurevuus ja bluessävyt elävät vahvoina ja siksi hänen laulunsa koskettaakin minua syvästi. Nancy häivyttää raja-aitoja, joita täkäläisittäin jazzin ja bluesin väliin herkästi rakennetaan", Tuula Krzywacki pohtii.

Nancy oli ennen kaikkea tarinankertoja, jonka tulkinnat säväyttävät kuuntelukerrasta toiseen. "Nancyn tapa jäsentää musiikkia rytmisesti on huikean rohkeaa ja ilmaisuvoimaista, esikuvallista instrumentista riippumatta", Petri Krzywacki toteaa. Nancy Wilson oli todellinen supertähti Yhdysvalloissa ja maailmalla. Duon mukaan onkin hämmästyttävää, kuinka Suomessa häntä ei tunneta jazzpiirien ulkopuolella. "Halusimme koota monipuolisen otannan Nancyn ohjelmistosta ja tarjota sen myötä kuulijoille konsertillisen juurevaa jazzia ja koskettavia tunnelmia. Pyrimme tavoittelemaan alkuperäisten kappaleiden henkeä - suurella nöyryydellä ja kunnioituksella", Tuula Krzywacki sanoo.

Tuula Krzywacki, jota kuullaan East Coast Jazz Clubilla ensimmäistä kertaa, on monipuolinen laulaja ja valovoimainen esiintyjä. Hänen äänessään on niin herkkyyttä kuin voimaakin. Taiturimainen kitaristi Petri Krzywacki on jo tuttu kasvo Kotkassa esiinnyttyään East Coast Jazz Clubin 300:nnen ja 600:nnen klubi-illan rajapyykkejä juhlistaneissa konserteissa. "Ensin ajattelin, että seuraava visiitti olisi sitten klubin 900:s ilta, mutta enhän minä jaksanut odottaa niin kauan. Kotkassa on niin upea yleisö ja mahtava tunnelma, että on ihan pakko palata kaupunkiin aikaisemmin", kitaristi naurahtaa.


East Coast Jazz Club

Toive Jam Session - Vuosikymmenen ensimmäinen klubi-ilta

Ma. 13.1.2020 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

House bändissä: Heikki Kauppinen (klarinetti), Otto Tikkanen (piano), Mika Huusari (harmonikka), Wiljami Salminen (kitara), Harri Ruotjoki (basso), Jallu Sundelin (rummut). Mukana myös duo Aapo Tenhola (alttosaksofoni) & Anton Kiljunen (piano).

Tilaisuudessa julkistetaan "Elämäntyö-Oscar no 10" - palkinto


East Coast Jazz Club

Björninen Yrjölä Band feat Otto Tikkanen

Ma. 16.12.2019 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Juha Björninen - kitara
Lauri Yrjölä - kitara, laulu
Harri Ruotjoki - basso
Vesa Lapinkero - rummut
Otto Tikkanen - piano


East Coast Jazz Club

Kauneimmat Joululaulut

Ma. 9.12.2019 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo


East Coast Jazz Club

Trio Kosmos feat Elina Virtanen

Ma. 2.12.2019 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo

Otto Tikkanen - piano
Arttu Huopainen - rummut
Jussi Hovilainen - basso
Elina Virtanen - laulu


Grammari-ilta jäsenille

Ma. 18.11.2019 klo. 19.00 - Wanha Fiskari


East Coast Jazz Club

Jamit

Ma. 25.11.2019 klo. 19.00 - 21.00 - Ravintola Kairo
Yhteistyössä: